Parkettázás XVII. kerület +36 30 317 4687

Elázott parketta javítása Rákoshegy

Megfizethető parketta csiszolás Rákoshegy környékén, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákoshegy környékén jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással Rákoshegy vonzáskörzetében?

 • Korrektek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk (Rákoshegy övezetében)
 • Hétvégén is elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Alaposság a megbeszélt feladatok elvégzésében
 • Többszöri megrendelés esetén diszkontált árak

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Rákoshegy környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen sérült meg, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott megszilárdítása.
 • Az öreg parketta elemei idővel felpúposodtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

felpúposodott parketta javítása Rákoshegy

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a felpúposodott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási tevékenységeink 1 éves szavatossággal nyújtjuk a következő feladatokat:

 1. Helyszíni felmérés (Rákoshegy régiójában)
 2. Anyagbeszerzés Rákoshegy
 3. Kanadai juhar parketta hézagtalanítás Rákoshegy
 4. Wenge parketta csiszolás Rákoshegy
 5. Vörös tölgy parketta aljzatkiegyenlítés Rákoshegy
 6. Dió parketta javítása Rákoshegy
 7. Sucupira parketta átrakása Rákoshegy
 8. Sucupira parketta nyikorgás megszüntetése Rákoshegy
 9. Merbau parketta szegélyezés Rákoshegy
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

  parketta felújítás Rákoshegy Számos parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a javítást csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.  

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Az olajozás jobban kirajzolja a fa erezetét. Otthoni eljárással is gondozható, azonban kicsivel több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik időről-időre át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, mert finom tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták ellenállóak és könnyen ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt termékek megtoldják a fa sajátosságait azzal, hogy hangsúlyozzák annak természetes szerkezetét, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jelentős mértékben időtállóbb és jobban tisztítható felületet kapunk, nem rejti vastag réteg alá a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú parketta: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására alkalmazható.

 

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bármilyen szokatlan dolgot lát a parkettában (pl. rést), kérjen tőlünk tanácsot a probléma megszüntetése végett, ne késlekedjen, hogy egy elhanyagolható kellemetlenségből komolyabb gond legyen, ugyanis többnyire a teljes felújítás ráfordítása a többszöröse a megfelelő időben lebonyolított prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. Árainkat rendszerint helyszíni felmérés alapján lehet véglegesíteni, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Rákoshegy vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a parketta színének kiválasztásánál szintén kardinális szempont lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ennek ellenére egy sötét padló meleg atmoszférát teremthet tágas otthonokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ennek köszönhetően a legjobb, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, ugyanis csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is szeretne a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bejuthat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként megjelentetünk az aktuális információkat. Hasznos tanácsok a felújított parketta ép állapotának konzerválására

 • Ne taposson a frissen felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 1 hétig ne pakoljon rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően tegye a helyükre.
 • A burkolat rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig gyönyörködhet benne.

Rákoshegy területén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Kertes házak parketta lakkozása
 • Lakótelepek
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta javítás Rákoshegy

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében szerezhet bővebb információkat, néhány munkánkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás Rákoshegy területén, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákoshegy övezetében garanciával, korrekt parketta felújítás árral.