Parkettázás XVII. kerület +36 30 317 4687

Parketta csiszolás lakkozás Rákoskert

Olcsó parketta csiszolás Rákoskert régiójában, ezen kívül parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákoskert területén szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással Rákoskert vonzáskörzetében?

 • Megbízhatók vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk (Rákoskert régiójában)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Alaposság a vállalt feladatok lebonyolításában
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges idővel a parketta átrakása Rákoskert vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta nagy felületen károsodott, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással végzett megszilárdítása.
 • A régi parketta elemei hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát támasztó vakpadló mozog, ily módon már nem megfelelő a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe módosul, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, ezért a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

tölgy parketta átrakása Rákoskert

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási kínálatunk 1 éves garanciavállalással végezzük a következő tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Rákoskert övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás Rákoskert
 3. Akác parketta felújítás Rákoskert
 4. Ipe Lapacho parketta csiszolás Rákoskert
 5. Antik bükk parketta ragasztás Rákoskert
 6. Éger parketta pótlása Rákoskert
 7. Rózsafa parketta lerakása Rákoskert
 8. Éger parketta nyikorgás megszüntetése Rákoskert
 9. Kőris parketta szegőléc felrakása Rákoskert
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

  parketta olajozás Rákoskert Különféle típusú parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a javítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.  

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Az olajozás jobban kirajzolja a fa rajzolatát. Otthoni eljárással is megóvható az állaga, azonban valamivel több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis olykor kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, megnyugtató a talpnak, mert bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták tartósabbak és nehézségek nélkül ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták kiegészítik a fa jellegzetességeit úgy, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes struktúráját, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében sokkal erősebb és simán tisztítható felületet kapunk, hangsúlyozza a fa struktúráját.

Pácbevonat
Pácolt felületű parketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására szolgál.

 

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bármilyen furcsaságot vesz észre a parkettában (pl. felpúposodás), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy esetleges kisebb problémából sokkal súlyosabb gikszer legyen, ugyanis a legtöbb esetben a teljes felújítás munkadíja a többszöröse a megfelelő időben végrehajtott megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A költségeket rendszerint helyszíni felmérés alapján lehet véglegesíteni, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért Rákoskert vonzáskörzetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év garanciát adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta árnyalatának meghatározásakor szintén kardinális feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Másfelől egy sötét termék barátságos atmoszférát nyújthat nagy alapterületű otthonokban.
 6. Ha időtálló parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Egész anyagában nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert különböző feltételek merülnek fel. Emiatt a legjobb, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, ugyanis csak így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festetni is szeretne a felújítás részeként, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha megjelentetünk a hasznos tanácsokat. Hasznos tanácsok a pácolt parketta szépségének megtartására

 • Ne taposson az újonnan felújított felületre 1 napig!
 • A felület első ápolása 48-72 órán belül időszerű.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A padló mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve évekig gyönyörködhet benne.

Rákoskert területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta lakkozása
 • Lakóparkok Rákoskertben
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás Rákoskert

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás Rákoskert régiójában, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákoskert övezetében jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral.