Parkettázás XVII. kerület +36 30 317 4687

Régi parketta átrakása Akadémiaújtelep

Megfizethető parketta csiszolás Akadémiaújtelep környékén, emellett parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Akadémiaújtelep övezetében garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Miért javasolt bennünket hívni parketta csiszolással kapcsolatban Akadémiaújtelep régiójában?

 • Megbízhatók vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk (Akadémiaújtelep környékén)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Pontosság a vállalt feladatok intézésében
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta átrakása Akadémiaújtelep környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a régi parketta felújítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt területen púposodott fel, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán kiszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát stabilizáló párnafa mozog, így már nem tesz eleget a stabilizáló feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe módosul, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így a régi parketta darabok újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

tölgy parketta átrakása Akadémiaújtelep

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási szolgáltatásaink 1 éves szavatossággal vállaljuk az alábbi feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Akadémiaújtelep vonzáskörzetében)
 2. Parketta házhozszállítás Akadémiaújtelep
 3. Rózsafa parketta felújítás Akadémiaújtelep
 4. Tölgy parketta lakkozás Akadémiaújtelep
 5. Wenge parketta aljzatkiegyenlítés Akadémiaújtelep
 6. Vörös tölgy parketta javítása Akadémiaújtelep
 7. Rózsafa parketta lerakása Akadémiaújtelep
 8. Rózsafa parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Akadémiaújtelep
 9. Kőris parketta szegélyezés Akadémiaújtelep
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

  parkettás mester Akadémiaújtelep Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a javítást csak fixálás után lehet elvégezni.  

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez az eljárás jobban kirajzolja a fa tónusát. Akár házilag is karbantartható, de kicsivel több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű termékek, hiszen olykor át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából gyártották volna, jó érzés a talpnak, ugyanis finom tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták hosszabb élettartamúak és egyszerűen ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták bővítik a fa karakterét azzal, hogy erőteljesebbé teszik a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Ennek megfelelően jóval tartósabb és könnyebben tisztítható felületet kapunk, hangsúlyozza a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt felületű parketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

 

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen szokatlan dolgot észlel a parkettában (pl. felpúposodás), javaslatot kérhet telefonon is a teendőkkel kapcsolatban, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy kisebb bosszúságból sokkal súlyosabb gond legyen, mert többnyire a javítás költsége a többszöröse az időben lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben használható, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. Árainkat általában az elvégzendő munka megtekintése után adjuk meg, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért Akadémiaújtelep régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a termék árnyalatának kiválasztásánál szintén kardinális szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét padló kellemes légkört adhat nagy alapterületű otthonokban.
 6. Ha tartós parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Teljes keresztmetszetében kemény fából készült. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell teríteni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ennek köszönhetően a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, tudniillik kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta repedéseibe bejuthat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Javaslataink a pácolt parketta ép állapotának védelme érdekében

 • Ne taposson a frissen lakkozott felületre 1 napig!
 • A felület első takarítása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A parketta mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Akadémiaújtelep vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Családi házak parketta felújítása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Akadémiaújtelep

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva olvashat, a legutóbbi munkáinkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás Akadémiaújtelep régiójában, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Akadémiaújtelep területén garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.