Parkettázás XVII. kerület +36 30 317 4687

Parketta lerakása Rákoscsaba-Újtelep

Kedvező árú parketta csiszolás Rákoscsaba-Újtelep környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákoscsaba-Újtelep vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Miért javasolt cégünket hívni parketta csiszolással Rákoscsaba-Újtelep területén?

 • Tisztességesek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta felújítást, parketta lakkozást kínálunk (Rákoscsaba-Újtelep környékén)
 • Szinte bármikor elérhetők vagyunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Többszöri megrendelés esetén csökkentett munkadíj

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Rákoscsaba-Újtelep vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta nagy felületen károsodott, így indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással történő rögzítése.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán összeszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez mozog, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása Rákoscsaba-Újtelep

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási tevékenységeink 100%-os elégedettségi szavatossággal kínáljuk a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Rákoscsaba-Újtelep régiójában)
 2. Parketta házhozszállítás Rákoscsaba-Újtelep
 3. Brazil teak parketta felújítás Rákoscsaba-Újtelep
 4. Kőris parketta csiszolás Rákoscsaba-Újtelep
 5. Tölgy parketta ragasztás Rákoscsaba-Újtelep
 6. Dió parketta pótlása Rákoscsaba-Újtelep
 7. Doussie parketta lerakása Rákoscsaba-Újtelep
 8. Massaranduba parketta nyikorgás megszüntetése Rákoscsaba-Újtelep
 9. Brazil teak parketta szegélyezés Rákoscsaba-Újtelep
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

  parkettás mester Rákoscsaba-Újtelep Számos parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a parketta olajozást-lakkozást csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.  

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyosabbá teszi a fa mintázatát. Könnyen megóvható az állaga, viszont egy kicsit több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű szalagparketták, tudniillik néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, megnyugtató a talpnak, tudniillik finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták ellenállóak és könnyen megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt termékek kiegészítik a fa karakterét olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Így sokkal időtállóbb és könnyebben rendben tartható felületet érünk el, kiemeli a fa erezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú parketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

 

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bármilyen különös eltérést vesz észre a parkettában (pl. hézagot), javaslatot kérhet telefonon is a teendőkkel kapcsolatban, ne hagyja, hogy egy elhanyagolható kellemetlenségből nehezen elhárítható gikszer legyen, mivel az esetek túlnyomó részében a javítás költsége a többszöröse az idejekorán elvégzett eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben használható, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A munkadíjat többnyire a parketta láttán lehet véglegesíteni, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Rákoscsaba-Újtelep övezetében nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év jótállást adunk!
 5. Az ablakok mérete a padló színének meghatározásakor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek ellenére egy sötét szalagparketta meleg hangulatot teremthet tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha tartós parkettát kíván lerakatni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Egész anyagában nemes fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ebből adódóan a legjobb, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, ugyanis kizárólag így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is szeretne a felújítás részeként, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Ajánlásaink a felújított parketta szépségének megóvására

 • Ne lépjen rá a frissen felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A pác első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően tegye a helyükre.
 • A burkolat rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor évekig lehet élvezni a szépségét.

Rákoscsaba-Újtelep területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Társasházak
 • Állami intézmények (pl. óvoda) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás Rákoscsaba-Újtelep

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tudhat meg többet, a legutóbbi munkáinkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás Rákoscsaba-Újtelep környékén, emellett parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákoscsaba-Újtelep övezetében garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.