Parkettázás XVII. kerület +36 30 317 4687

Régi parketta átrakása Régiakadémiatelep

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Régiakadémiatelep régiójában, emellett parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Régiakadémiatelep vonzáskörzetében garanciavállalással, fix parketta csiszolás árakkal.

Miért ajánlott bennünket hívni parketta csiszolással Régiakadémiatelep régiójában?

 • Szavahihetők vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta felújítást, parketta lakkozást kínálunk (Régiakadémiatelep területén)
 • Gyakorlatilag folyamatosan rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Alaposság a vállalt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megbízás esetén kedvezmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Régiakadémiatelepen?

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása elengedett az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen púposodott fel, így indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással való megerősítése.
 • A régi parketta elemei idővel kiszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez mozog, így már nem megfelelő a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a leghatékonyabb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és már nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása Régiakadémiatelep

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási kínálatunk 100%-os elégedettségi jótállással kínáljuk a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Régiakadémiatelep régiójában)
 2. Anyagbeszerzés Régiakadémiatelep
 3. Cseresznye parketta felújítás Régiakadémiatelep
 4. Akác parketta csiszolás Régiakadémiatelep
 5. Ipe Lapacho parketta aljzatkiegyenlítés Régiakadémiatelep
 6. Bükk parketta pótlása Régiakadémiatelep
 7. Wenge parketta átrakása Régiakadémiatelep
 8. Jarrah parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Régiakadémiatelep
 9. Akác parketta szegélyezés Régiakadémiatelep
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

  parkettás mester Régiakadémiatelep Számos parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a csiszolást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.  

Parketta csiszolás utáni parketta pácolás:


Természetes olajozás
Az olajozás hangsúlyozza a fa erezetét. Könnyen szinten tartható, viszont valamivel több utólagos törődést kíván, mint a lakkozott felületű termékek, tudniillik esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, kellemes a talpnak, hiszen finom tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták hosszabb élettartamúak és egyszerűen megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták kiegészítik a fa sajátosságait olyan módon, hogy hangsúlyozzák a fa természetes mélységét, és természetességet ad annak színtónusához. Ennek megfelelően jóval strapabíróbb és nehézségek nélkül rendben tartható felületet érünk el, kiemeli a fa erezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú szalagparketta: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

 

LÉNYEGES TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bármilyen furcsaságot tapasztal a parkettában (pl. hasadást), javaslatot kérhet telefonon is a probléma megszüntetése végett, ne késlekedjen, hogy egy kisebb bosszúságból nehezen elhárítható gikszer legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás ára sokkal több lehet az időben véghez vitt eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket többnyire a parketta láttán lehet véglegesíteni, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Régiakadémiatelep vonzáskörzetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év garanciát adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta árnyalatának meghatározásakor szintén domináns feltétel lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ennek ellenére egy sötét termék kellemes hangulatot teremthet tekintélyes méretű lakásokban.
 6. Ha strapabíró parkettát tervez vásárolni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ezért a legjobb, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, tudniillik csupán így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is szeretne a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta hézagaiba bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha megjelentetünk az aktuális információkat. Ajánlásaink a felújított parketta szépségének megtartására

 • Ne taposson a frissen lakkozott felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A felület első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután tegye a helyükre.
 • A padló mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve évekig gyönyörködhet benne.

Régiakadémiatelep környékén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Társasházak
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta csiszolás Régiakadémiatelep

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében szerezhet bővebb információkat, csiszolásainkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Megfizethető parketta csiszolás Régiakadémiatelep vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Régiakadémiatelep vonzáskörzetében garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.