Parkettázás XVII. kerület +36 30 317 4687

Parketta csiszolás lakkozás Rákosliget

Megfizethető parketta csiszolás Rákosliget övezetében, ezen kívül parketta lerakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosliget övezetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes bennünket hívni parketta csiszolással Rákosliget környékén?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta javítást kínálunk (Rákosliget környékén)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Alaposság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén diszkontált árak

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta átrakása Rákosliget területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a kopott parketta javítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása elengedett az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta nagy területen kopott el, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással történő rögzítése.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló párnafa elmozdult, így már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat találni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

felpúposodott parketta javítása Rákosliget

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási tevékenységeink 100%-os elégedettségi jótállással végezzük az alábbi feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Rákosliget környékén)
 2. Anyagbeszerzés Rákosliget
 3. Akác parketta hézagtalanítás Rákosliget
 4. Teak parketta lakkozás Rákosliget
 5. Massaranduba parketta aljzatkiegyenlítés Rákosliget
 6. Rózsafa parketta javítása Rákosliget
 7. Jávor parketta lerakása Rákosliget
 8. Nyír parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Rákosliget
 9. Massaranduba parketta szegélyezés Rákosliget
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

  parketta olajozás Rákosliget Számos parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.  

Parketta csiszolás utáni parketta pácolás:


Természetes olajozás
Ez a művelet kiemeli a fa tónusát. Otthoni eljárással is karbantartható, azonban egy kicsit több ápolást követel meg, mint a lakkozott felületű párjaik, ugyanis időről-időre át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából gyártották volna, kellemes járni rajta, ugyanis puha tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták ellenállóak és jól karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt parketták kiegészítik a fa karakterét úgy, hogy kiemelik a fa természetes mélységét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Emiatt sokkal ellenállóbb és jobban takarítható felületet kapunk, nem takarja el a fa természetességét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú parketta: a fehér színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bármilyen rendellenességet tapasztal a parkettában (pl. repedezés), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy esetleges kisebb bakiból sokkal körülményesebben megszüntethető gond legyen, mert az esetek túlnyomó részében a javítás ráfordítása sokkal több lehet az időben végrehajtott beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat rendszerint az elvégzendő munka megtekintése után adjuk meg, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért Rákosliget környékén nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a szalagparketta színének meghatározásakor szintén döntő szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Másfelől egy sötét szalagparketta barátságos hangulatot adhat nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell meghatározni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ennek köszönhetően a legjobb, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is kíván a felújítás részeként, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta repedéseibe bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Javaslataink a pácolt parketta szépségének megőrzésére

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első ápolása 48-72 órán belül esedékes.
 • 1 hétig ne tegyen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A parketta általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor sok évig gyönyörködhet benne.

Rákosliget vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Családi házak parketta felújítása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta csiszolás Rákosliget

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében szerezhet bővebb információkat, néhány munkánkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.
Kedvező árú parketta csiszolás Rákosliget övezetében, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosliget régiójában garanciával, fix parketta felújítás árral.