Parkettázás XVII. kerület +36 30 317 4687

Felpúposodott parketta javítása Rákoscsaba

Olcsó parketta csiszolás Rákoscsaba régiójában, emellett parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákoscsaba régiójában garanciával, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért ajánlott bennünket hívni parketta csiszolással Rákoscsaba területén?

 • Korrektek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta javítást garantálunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk (Rákoscsaba régiójában)
 • Szinte bármikor elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Precizitás a vállalt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megrendelés esetén kedvezmény

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Rákoscsabán?

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy területen kopott el, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel kiszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez mozog, emiatt már nem tesz eleget a stabilizáló feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta darabok újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása Rákoscsaba

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a régi parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási tevékenységeink 100%-os elégedettségi szavatossággal kínáljuk az alábbi munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Rákoscsaba területén)
 2. Anyagbeszerzés Rákoscsaba
 3. Jatoba parketta felújítás Rákoscsaba
 4. Európai juhar parketta lakkozás Rákoscsaba
 5. Brazil teak parketta ragasztás Rákoscsaba
 6. Brazil teak parketta pótlása Rákoscsaba
 7. Massaranduba parketta átrakása Rákoscsaba
 8. Massaranduba parketta nyikorgás megszüntetése Rákoscsaba
 9. Kempas parketta szegélyezés Rákoscsaba
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

  parkettás mester Rákoscsaba Sokféle parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a javítást csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.  

Parketta csiszolás utáni parketta pácolás:


Természetes olajozás
Ez a művelet jobban kirajzolja a fa tónusát. Akár házilag is karbantartható, azonban valamivel több ápolást kíván, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, kellemes járni rajta, tudniillik finom tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták hosszabb élettartamúak és nehézségek nélkül megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt parketták kiegészítik a fa sajátosságait úgy, hogy hangsúlyozzák a fa természetes mélységét, és természetességet ad annak színtónusához. Emiatt még tartósabb és jobban tisztítható felületet kapunk, hangsúlyozza a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú termék: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére szolgál.

 

LÉNYEGES TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben bárminemű furcsaságot vesz észre a parkettában (pl. felpúposodás), kérjen tőlünk tanácsot a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy enyhébb bakiból nehezen elhárítható gikszer legyen, tudniillik a legtöbb esetben a teljes felújítás költsége a többszöröse az idejekorán végrehajtott prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A munkadíjat mindig az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A munka megtekintéséért Rákoscsaba területén nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. Az ablakok mérete a parketta színének meghatározásakor szintén döntő szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét parketta kellemes atmoszférát nyújthat tágas lakásokban.
 6. Ha időtálló parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ezért a legjobb, ha nem kőművessel végezteti, hanem ránk bízza, tudniillik csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta réseibe bejuthat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Ajánlásaink a parketta viaszolás fényének megőrzésére

 • Ne lépjen rá az újonnan felújított felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A felület első ápolása 48-72 órán belül időszerű.
 • 1 hétig ne tegyen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután helyezze vissza.
 • A burkolat rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig gyönyörködhet benne.

Rákoscsaba régiójában az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Kertes házak parketta csiszolása
 • Lakótelepek
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Rákoscsaba

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tudhat meg többet, a legutóbbi munkáinkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Megfizethető parketta csiszolás Rákoscsaba környékén, emellett parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákoscsaba vonzáskörzetében garanciával, fix parketta csiszolás árakkal.