Parkettázás XVII. kerület +36 30 317 4687

Parketta csiszolás lakkozás Rákosmente

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Rákosmente övezetében, emellett parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosmente környékén garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért ajánlott cégünket hívni parketta csiszolással Rákosmente környékén?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta lakkozást kínálunk (Rákosmente régiójában)
 • Szinte bármikor elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Alaposság a vállalt feladatok elvégzésében
 • Többszöri megrendelés esetén kedvezmény

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása Rákosmente területén?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a kopott parketta javítására.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta kiterjedt területen sérült meg, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással történő rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán összeszáradtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát támasztó párnafa rögzítése meglazult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe módosul, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

régi parketta átrakása Rákosmente

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 1 éves jótállással vállaljuk a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (Rákosmente környékén)
 2. Anyagbeszerzés Rákosmente
 3. Jatoba parketta hézagtalanítás Rákosmente
 4. Vörös tölgy parketta lakkozás Rákosmente
 5. Kanadai juhar parketta aljzatkiegyenlítés Rákosmente
 6. Európai juhar parketta pótlása Rákosmente
 7. Éger parketta lerakása Rákosmente
 8. Tigerwood tigrisfa parketta nyikorgás megszüntetése Rákosmente
 9. Cumaru parketta szegélyezés Rákosmente
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

  parketta olajozás Rákosmente Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Erősen mozgó parketta esetén a csiszolást csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.  

Parketta csiszolás utáni lakkozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyosabbá teszi a fa mintázatát. Akár házilag is karbantartható, viszont valamivel több utólagos törődést kíván, mint a lakkozott felületű termékek, mert néha át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers fából készítették volna, kellemes járni rajta, hiszen finom tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták ellenállóak és könnyen kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták megtoldják a fa jellemzőit úgy, hogy kiemelik annak természetes mélységét, és természetességet ad annak színtónusához. Így még tartósabb és jobban takarítható felületet érünk el, nem takarja el a fa erezetét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú termék: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére szolgál.

 

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha bármilyen furcsaságot tapasztal a parkettában (pl. hasadást), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne késlekedjen, hogy egy kisebb bakiból sokkal súlyosabb gond legyen, ugyanis többnyire a teljes felújítás költsége sokkal több lehet a megfelelő időben végrehajtott eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor használható, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. Árainkat mindig az elvégzendő munka megtekintése után tudjuk megmondani, de ezen később már nem változtatunk. A munka megtekintéséért Rákosmente vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év jótállást vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a termék árnyalatának kiszemelésekor szintén domináns szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Mindamellett egy sötét parketta meleg légkört adhat tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettafajta. Egész anyagában kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ebből adódóan a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is kíván a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a pácolt parketta fényének konzerválására

 • Ne taposson a frissen felújított felületre 1 napig!
 • A bevonat első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A padló általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig lehet élvezni a szépségét.

Rákosmente környékén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Kertes házak parketta csiszolása
 • Lakótelepek
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta csiszolás Rákosmente

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tájékozódhat, néhány munkánkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás Rákosmente környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosmente régiójában jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral.