Parkettázás XVII. kerület +36 30 317 4687

Régi parketta felújítása Rákoskeresztúr

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Rákoskeresztúr területén, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákoskeresztúr régiójában garanciával, fix parketta csiszolás árakkal.

Miért ajánlott cégünket hívni parketta csiszolással Rákoskeresztúr környékén?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást kínálunk (Rákoskeresztúr övezetében)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Precizitás a vállalt feladatok teljesítésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása Rákoskeresztúr övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt területen károsodott, így indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással végzett rögzítése.
 • Az öreg parketta elemei idővel megrepedeztek, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő vakpadló elmozdult, ily módon már nem megfelelő a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, így a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

öreg parketta átrakása Rákoskeresztúr

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi jótállással vállaljuk az alábbi feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Rákoskeresztúr területén)
 2. Anyagbeszerzés Rákoskeresztúr
 3. Vörös tölgy parketta hézagtalanítás Rákoskeresztúr
 4. Kempas parketta csiszolás Rákoskeresztúr
 5. Doussie parketta aljzatkiegyenlítés Rákoskeresztúr
 6. Jatoba parketta javítása Rákoskeresztúr
 7. Brazil teak parketta átrakása Rákoskeresztúr
 8. Bambusz parketta nyikorgás megszüntetése Rákoskeresztúr
 9. Cseresznye parketta szegőléc felrakása Rákoskeresztúr
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

  parketta olajozás Rákoskeresztúr Számos parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a csiszolást csak a megerősítést követően lehet kivitelezni.  

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez az eljárás kiemeli a fa erezetét. Otthoni eljárással is karbantartható, viszont valamivel több ápolást követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, jó érzés a talpnak, ugyanis selymes tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek hosszabb élettartamúak és könnyen karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott termékek kiegészítik a fa karakterét úgy, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes struktúráját, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jóval ellenállóbb és nehézségek nélkül tisztítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa természetességét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú szalagparketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

 

LÉNYEGES TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Amennyiben valamilyen különös eltérést tapasztal a parkettában (pl. felpúposodás), szívesen adunk útmutatást a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy elhanyagolható problémából sokkal körülményesebben megszüntethető gond legyen, mivel az esetek túlnyomó részében a javítás költsége sokkal több lehet a megfelelő időben végrehajtott prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A munkadíjat többnyire az elvégzendő munka megtekintése után adjuk meg, de ezen később már nem változtatunk. A munka megtekintéséért Rákoskeresztúr régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a szalagparketta színének eldöntésekor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Mindamellett egy sötét szalagparketta barátságos atmoszférát nyújthat tekintélyes méretű lakásokban.
 6. Ha strapabíró parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Teljes keresztmetszetében kemény fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell teríteni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ezért a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, ugyanis csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is kíván a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Hasznos tanácsok a pácolt parketta szépségének védelme érdekében

 • Ne taposson az újonnan felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első takarítása 48-72 órán belül időszerű.
 • 1 hétig ne pakoljon rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A padló általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor évekig lelheti örömét a szép állapotában.

Rákoskeresztúr övezetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta lakkozása
 • Társasházak lakásainak felújítása
 • Közületek (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Rákoskeresztúr

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tájékozódhat, a legutóbbi munkáinkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás Rákoskeresztúr övezetében, valamint parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákoskeresztúr régiójában szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta csiszolás árakkal.