Parkettázás XVII. kerület +36 30 317 4687

Parkettás mester Madárdomb

Olcsó parketta csiszolás Madárdomb területén, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Madárdomb vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.

Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással Madárdomb környékén?

 • Szavahihetők vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta lakkozást kínálunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást garantálunk (Madárdomb környékén)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Alaposság a megbeszélt feladatok elvégzésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén árengedmény

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Madárdomb régiójában?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása meglazult idővel különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, így indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett megerősítése.
 • A régi parketta darabjai idővel kiszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó párnafa mozog, ezért már nem megfelelő a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe módosul, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta darabok újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

öreg parketta átrakása Madárdomb

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a régi parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási szolgáltatásaink 1 éves jótállással végezzük a lent felsorolt munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Madárdomb vonzáskörzetében)
 2. Parketta házhozszállítás Madárdomb
 3. Nyír parketta hézagtalanítás Madárdomb
 4. Tölgy parketta lakkozás Madárdomb
 5. Éger parketta ragasztás Madárdomb
 6. Jatoba parketta pótlása Madárdomb
 7. Gyertyán parketta átrakása Madárdomb
 8. Kempas parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Madárdomb
 9. Bükk parketta szegélyezés Madárdomb
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

  parketta olajozás Madárdomb Különféle típusú parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a javítást csak fixálás után lehet kivitelezni.  

Parketta csiszolás utáni parketta pácolás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás kiemeli a fa mintázatát. Akár házilag is gondozható, viszont valamivel több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű párjaik, hiszen olykor át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers fából készítették volna, jó érzés járni rajta, ugyanis selymes tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták tartósabbak és simán ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott termékek megtoldják a fa sajátosságait úgy, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Ennek megfelelően még tartósabb és jobban takarítható felületet alakíthatunk ki, nem rejti vastag réteg alá a fa természetességét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú termék: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” használható.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha valamilyen különös eltérést vesz észre a parkettában (pl. felpúposodás), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy elhanyagolható problémából sokkal súlyosabb komplikáció legyen, mert az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás ára sokkal több lehet a megfelelő időben elvégzett prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A költségeket mindig a parketta láttán adjuk meg, ahhoz viszont tartjuk magunkat. Az árajánlatot megelőző szemléért Madárdomb övezetében nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év garanciát adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta színének kiszemelésekor szintén domináns feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Másfelől egy sötét parketta meleg atmoszférát adhat tágas lakásokban.
 6. Ha tartós parkettát tervez vásárolni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ebből adódóan a legjobb, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, tudniillik csak így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festetni is kíván a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta hézagaiba bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk az aktuális információkat. Ajánlásaink a pácolt parketta fényének megőrzésére

 • Ne taposson az újonnan pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A pác első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva évekig csodálhatja a fényét.

Madárdomb régiójában az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Kertes házak parketta felújítása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás Madárdomb

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tájékozódhat, csiszolásainkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás Madárdomb területén, valamint parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Madárdomb környékén szavatolva a munka tartósságát, fix parketta csiszolás árakkal.