Parkettázás XVII. kerület +36 30 317 4687

Parkettás mester XVII. kerület

Pénztárca kímélő parketta csiszolás XVII. kerület környékén, ezen kívül parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVII. kerület területén jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes minket hívni parketta csiszolással XVII. kerület környékén?

 • Megbízhatók vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk (XVII. kerület területén)
 • Szinte bármikor hívhat bennünket
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Alaposság a vállalt feladatok elvégzésében
 • Többszöri megrendelés esetén csökkentett munkadíj

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta felszedése és visszaragasztása XVII. kerület környékén?

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A parketta nagy felületen sérült meg, így indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással végzett megszilárdítása.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán megrepedeztek, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó párnafa rögzítése meglazult, emiatt már nem megfelelő a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta darabok újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

öreg parketta átrakása XVII. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi szavatossággal végezzük az alábbi munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (XVII. kerület területén)
 2. Parketta házhozszállítás XVII. kerület
 3. Jatoba parketta felújítás XVII. kerület
 4. Bambusz parketta csiszolás XVII. kerület
 5. Nyír parketta ragasztás XVII. kerület
 6. Éger parketta pótlása XVII. kerület
 7. Gyertyán parketta lerakása XVII. kerület
 8. Kempas parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás XVII. kerület
 9. Jávor parketta szegőléc felrakása XVII. kerület
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

  parkettás mester XVII. kerület Számos parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak fixálás után lehet végrehajtani.  

Parketta csiszolás utáni olajozás:


Természetes olajozás
Az olajozás hangsúlyozza a fa mintázatát. Otthoni eljárással is megóvható az állaga, azonban valamivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik néha át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, jó érzés járni rajta, hiszen selymes tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták hosszabb élettartamúak és simán karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt szalagparketták megtoldják a fa jellemzőit úgy, hogy kiemelik a fa természetes szerkezetét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében jelentős mértékben strapabíróbb és simán takarítható felületet kapunk, nem rejti vastag réteg alá a fa szerkezetét.

Pácolt felület
Pácolt felületű termék: az egészen világos színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” alkalmazható.

 

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

 1. Ha valamilyen rendellenességet észlel a parkettában (pl. felpúposodás), javaslatot kérhet telefonon is a teendőkkel kapcsolatban, ne hagyja, hogy egy jelentéktelennek tűnő bakiból jóval nagyobb ráfordítással orvosolható komplikáció legyen, mert a legtöbb esetben a javítás bekerülési költsége sokkal több lehet az idejekorán lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. Árainkat általában helyszíni felmérés alapján lehet véglegesíteni, azonban utólag soha nem módosítjuk. A helyszíni felmérésért XVII. kerület környékén nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát adunk!
 5. Az ablakok mérete a padló színének kiszemelésekor szintén döntő feltétel lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét szalagparketta kellemes légkört nyújthat tágas otthonokban.
 6. Ha strapabíró parkettát kíván lerakatni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ezért a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, tudniillik csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta réseibe bejuthat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a pácolt parketta szépségének konzerválására

 • Ne taposson a frissen felújított felületre 1 napig!
 • A viaszréteg első takarítása 48-72 órán belül időszerű.
 • 6-7 napig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezután helyezze vissza.
 • A parketta általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ettől kezdve sok évig csodálhatja a fényét.

XVII. kerület vonzáskörzetében az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta felújítása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás XVII. kerület

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, a legutóbbi munkáinkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás XVII. kerület vonzáskörzetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVII. kerület régiójában jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta csiszolás árakkal.